сите категории

Сервис

Навремена комуникација

ЦЕХ има тим за услуги кој се состои од 50 повеќејазични персонал. Тие се одговорни за следење на услугата за продажба и по продажбата за ефикасно завршување на комуникацијата и координацијата со клиентите.

Откако службениот персонал ќе прими порака за клиент, тие веднаш одговараат преку пошта, телефон, Skype или други методи за контакт. Во текот на целиот процес на услуги на клиентите, ние користиме систем за управување со CRM за навремени и високо ефикасни услуги на клиентите.

Обезбедување на квалитет

За да се обезбеди точност и навременост на производството на нарачката, ние користиме систем ERP за да го контролираме производниот систем за нарачки, со CHE да одговара за целиот квалитет на производот.

По приемот на производите, клиентите треба само да ги испратат сликите или примероците од какви било проблематични производи до нашиот персонал за услуги на клиентите и да наведат кој е проблемот.

Кога ќе ги примиме сликите или примероците, ќе дозволиме техничкиот оддел да ги бара одговорите. Доколку се смета дека е вина на производителот, ќе ги сносиме сите трошоци за повторно издавање на производот.

Како можеме да ви помогнеме?

Дали сакате да најдете решенија за прицврстување? Контактирајте нè, ​​за да дознаете како CHE ве поддржува.

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ